Св. Илија – манастир во близина на село Драгош

Манастирот Св. Илија во село Драгош е градба од поново време, обновен врз темелите на старата црква. Самиот манастир има интересна местоположба, и се наоѓа на самата граница со Р. Грција, при што со јужниот ограден ѕид, речиси го допира граничниот камен.

Коментарите се исклучени на Св. Илија – манастир во близина на село Драгош

End of content

No more pages to load