Езеро Младост, село Дедебалци

Езеро Младост во близина на село Дедебалци, Општина Могила е позната дестинација на риболовци и излетници од околните села и Општна Битола.
Езерото е сместено во близина на асфалтниот пат кој води до село Црничани.

Езеро Младост, село Дедебалци