Копанки – Ски центар – Пелистер национален парк + Камера во живо

Kopanki Ski center - Pelister, Macedonia

Ски центарот ,,Копанки“ е сместен во раскошот на прекрасна моликова шума во Националниот парк Пелистер во југозападниот дел од Република Македонија на 1420-1900 метри надморска висина.

Ски центарот со Битола е поврзан со асфалтен пат во должина од 15 км, а додека пак растојанието до аеродромот во Охрид изнесува 70 км и 180 км до аеродромот во Скопје.

Комплетната инфраструктура на жичарницата, ски стазата и ски лифтот се наоѓаат покрај хотел Молика на почетна надморска височина од 1420 метри каде што е почетокот на жичарницата, 1610 метри локацијата на планинарскиот дом Копанки и стартот на Ски стазата на надморска висина од 1800 метри.

Ski center Kopanki - map

Жичарница и ски стаза “ Бегова Чешма – Копанки“

 • Должина на комплетната постројка 680 метри
 • Почетна станица на надморска висина 1400 метри
 • Крајна станица на надморска висина 1610 метри
 • Број на корпи со две седишта 68
 • Капацитет за превоз на патници 500 на час
 • Просечен нагиб 36 %

Ски – Лифт и ски стаза ,, Копанки “

 • Должина на комплетната постројка 580 метри
 • Почетна станица на надморска висина 1610 метри
 • Крајна станица на надморска висина 1800 метри
 • Број на сидра за влечење 45
 • Капацитет за превоз на скијачи 700 на час
 • Просечен нагиб 38 %

Контакт и повеќе информации

 • Хотел Молика
 • Адреса: Бегова Чешма, Национален парк Пелистер, Битола, Република Македонија
 • +389 (0) 47 229 406
 • +389 (0) 75 495 725
 • hmolika@t-home.mk
 • https://hotelmolika.com.mk

Фото галерија – Страна 2 >>>