Ниже Поле ски центар

Nize Pole Ski center - Baba Mountain, Macedonia

Ниже Поле ски центарот е сместен над селото Ниже Поле на падините на Баба Планина на надморска висина од 1.300 – 1.610 m н.в. Од Битола до ски центарот Ниже Поле води асфалтен пат со должина од 15 km.

Ски центарот располага со три ски лифтови со вкупна должина од 2.150 метри и капацитет од 3.000 патници на час.

Вообичаено ски сезоната започнува од почетокот на месец декември и трае до крајот на месец март.

Други информации за Ски центар “Ниже Поле”:

  • Надморски висини на стазите – 1.300 – 1.610 m
  • Должина на скијачките патеки под жичниците околу 5.500 м.
  • Кафе бар (бачило) (работно време секој ден од 08:00 – 16:00 h)
  • Патеки за почетници и за напредни скијачи

Контакт и повеќе информации

  • Ј.П. Стрежево Битола
  • бул. 1-ви Мај 77 – Битола
  • +389 47 207-800
  • +389 47 207-816
  • факс.: +389 47 207-836
  • e-mail: strezevo@t.mk

Фото Галерија

Nize Pole Ski Center – Baba Mountain - Macedonia - 07-01-2018
Nize Pole Ski Center – Baba Mountain - Macedonia - 07-01-2018
Nize Pole Ski Center – Baba Mountain - Macedonia - 07-01-2018
Nize Pole Ski Center – Baba Mountain - Macedonia - 07-01-2018
Nize Pole Ski Center – Baba Mountain - Macedonia - 07-01-2018
Nize Pole Ski Center – Baba Mountain - Macedonia - 07-01-2018
Nize Pole Ski Center – Baba Mountain - Macedonia - 07-01-2018
Nize Pole Ski Center – Baba Mountain - Macedonia - 07-01-2018
Nize Pole Ski Center – Baba Mountain - Macedonia - 07-01-2018
Nize Pole Ski Center – Baba Mountain - Macedonia - 07-01-2018
Nize Pole Ski Center – Baba Mountain - Macedonia - 07-01-2018
Nize Pole Ski Center – Baba Mountain - Macedonia - 07-01-2018