Мате Шундовски (1936-2006) – најпознатиот битолски навивач – фото галерија

Back
Next

Мате Шундовски (1936-2006)

Постарите битолчани добро се сеќаваат на Мате Шундовски (1936-2006) т.е. „најпознатиот битолски навивач“ кој воедно беше и водач на неколку навивачки групи во Македонија.

Помеѓу другото тој бил познат и како „диригент на најголемата навивачка група во светот“, признание кое го добил за време на Светското ракометно првенство во 1974 година, кога репрезентацијата на поранешна Југославија ја победи Германија во финалето.

Со својата диригентска палка и впечатливиот конзулски изглед, Мате Шундовски беше омилен помеѓу играчите и навивачите на Пелистер, Кометал, Работнички и други тимови во Македонија.

Mate Shundovski (1936-2006)
Mate Shundovski (1936-2006)
Mate Shundovski (1936-2006)

 

Mate Shundovski (1936-2006)

 

Mate Shundovski (1936-2006)

 

Mate Shundovski (1936-2006)
Back
Next