Мустафа Кемал Ататурк – спомен соба – фото галерија

mustafa kemal ataturk photo gallery

Спомен собата на Мустафа Кемал Ататурк е сместена во зградата на НУ Завод и музеј Битола – т.е. објектот кој некогаш бил воено училиште во кое учел и таткото на модерна Турција.

фотографии: НУ Завод и музеј Битола >>>

From Мустафа Кемал Ататурк – спомен соба
From Мустафа Кемал Ататурк – спомен соба
From Мустафа Кемал Ататурк – спомен соба
From Мустафа Кемал Ататурк – спомен соба
From Мустафа Кемал Ататурк – спомен соба
From Мустафа Кемал Ататурк – спомен соба
From Мустафа Кемал Ататурк – спомен соба
From Мустафа Кемал Ататурк – спомен соба
From Мустафа Кемал Ататурк – спомен соба
From Мустафа Кемал Ататурк – спомен соба