Пролетно утро во Битола – 25.03.2019 – Фото галерија

HomeФото галерии од БитолаПролетно утро во Битола - 25.03.2019 - Фото галерија

Пролетно утро во Битола

Сончевото пролетно утро во месец март го намами нашиот фотограф на прошетка низ Битола. Расцветаните дрвја беа мотив плус, особено магнолиите кои во овој период го разубавуваат центарот околу Саат-кулата.
Уживајте во фотографиите и не заборавајте да ја споделите објавата со други!

Битола – фото галерија – улици Булевар 1-ви Мај и Широк Сокак
Дата: 25.03.2019

Dragor River - Bitola - Macedonia
Gymnasium Josip Broz Tito - Bitola, Macedonia
Gymnasium Josip Broz Tito - Bitola, Macedonia
Dragor River - Bitola - Macedonia
Gymnasium Josip Broz Tito - Bitola, Macedonia
Gymnasium Josip Broz Tito - Bitola, Macedonia
Bulgarian Consulate in Bitola city Macedonia

Дел 2

Rectorate building St. Kliment Ohridski Bitola
Music school Bitola
Music school Bitola
Municipality of Bitola
Architecture - Bitola city, Macedonia
Municipality of Bitola
Clock Tower - Bitola, Macedonia
Clock Tower - Bitola, Macedonia

Дел 3

Clock Tower - Bitola, Macedonia
Magnolia tree near the Clock Tower in Bitola
Magnolia tree near the Clock Tower in Bitola
Magnolia Square Bitola
Magnolia Square Bitola
Architecture - Shirok Sokak Street - Bitola

Дел 4

Architecture - Shirok Sokak Street - Bitola
Shirok Sokak Street - Bitola, Macedonia
Shirok Sokak Street - Bitola, Macedonia
Catholic Church - Bitola, Macedonia
Shirok Sokak Street - Bitola, Macedonia
House of Culture - Bitola
House of Culture - Bitola
Shirok Sokak Street - Bitola, Macedonia
Shirok Sokak Street - Bitola, Macedonia
Architecture - Shirok Sokak Street - Bitola
Architecture - Shirok Sokak Street - Bitola
Bitola city museum

Св. Петар и Павле – манастир во близина на село Црновец (Црнеец)

Манастирот Св. Петар и Павле во близина на село Црновец (Црнеец) е еден од ретките активни манастири во близина на Битола. Сместен во густа...

Хамза Беј џамија – некогаш и денес

0
Деца играат во близина на Хамза Беј џамија и реката Курдерес. Битола за време на Првата светска војна. Поглед кон северо-исток. Споредено со истата...