Мал Битолски Монмартр

Уметничката манифестација "Мал Битолски Монмартр" е организирана од уметничкото студио "Кирил и Методиј" и со текот на годините прерасна во успешен детски уметнички фестивал.

Коментарите се исклучени на Мал Битолски Монмартр

Локум фест Битола

Локум Фест е фестивал на музика и традиција кој се одржува од 2007 година во Старата чаршија во Битола.

Коментарите се исклучени на Локум фест Битола

Браќа Манаки – Филмски фестивал

БРАЌА МАНАКИ - Меѓународниот филмски фестивал на филмска камера, е првиот и најстар филмски фестивал посветен на креативноста на кинематограферите низ светот.

Коментарите се исклучени на Браќа Манаки – Филмски фестивал

Меѓународно графичко триенале Битола

Меѓународното графичко триенале се одржува од 1994 година. Главна цел на овој настан е со страст и голема љубов да ги допре и открие модерните графички активности од сите меридијани.

Коментарите се исклучени на Меѓународно графичко триенале Битола

Интерфест Битола – Фестивал за класична музика

Интерфест е меѓународен фестивал за класична музика на кој учествуваат голем број на уметници од целиот свет, а се одржува во Битола.

Коментарите се исклучени на Интерфест Битола – Фестивал за класична музика

БИТ ФЕСТ – Битолски летен фестивал

БИТ ФЕСТ или Битолски летен фестивал е летна манифестација која вклучува реномирани уметници од Македонија и странство и се одржува секое лето во Битола.

Коментарите се исклучени на БИТ ФЕСТ – Битолски летен фестивал

АКТО фестивал за современи уметности

АКТО фестивалот е посветен на развој, унапредување и промоција на современата уметност во Република Македонија. Фестивалот се одржува секое лето во Битола и Скопје.

Коментарите се исклучени на АКТО фестивал за современи уметности

End of content

No more pages to load