Ататурк и Каринте – извадок од книгата: „Манаќи и Битола“

Ататурк и Каринте - Сосема случајно, седејќи едно летно попладне во бавчата на „Трудбеник“, во 1958 година, додека Милтон го сркаше своето „тенко“ кафе со захарин, ме запраша:

Коментарите се исклучени на Ататурк и Каринте – извадок од книгата: „Манаќи и Битола“
Read more about the article Ататурк и Каринте – извадок од книгата: „Манаќи и Битола“
Куќата во која живеела Елени Каринте

Спомен соба на Мустафа Кемал Ататурк

Мустафа Кемал е роден во Солун во 1881 г како дете на Али Риза Ефенди и Зубејде Ханам. Неговиот дедо по татко Хафиз Ахмет Ефенди по потекло бил од селото Коџаџик денешна општина Центар Жупа

Коментарите се исклучени на Спомен соба на Мустафа Кемал Ататурк

Елени Каринте – големата љубов на Мустафа Кемал Ататурк

Познато е дека таткото на модерна Турција - Мустафа Кемал…

Коментарите се исклучени на Елени Каринте – големата љубов на Мустафа Кемал Ататурк
Read more about the article Елени Каринте – големата љубов на Мустафа Кемал Ататурк
Куќата во која живеела Елени Каринте

End of content

No more pages to load