Булевар 1ви Мај – Битола – некогаш и денес

Битола – некогаш и денес. Стара фотографија од 1916-17 година. Поглед кон Исак џамија и „Дивизијата“ – административен објект кој се користел од времето на турското владеење. Овој објект денес не постои и на тоа место се наоѓаат зградите на судот и Општина Битола.

Споредено со истата локација во 2017 г.

Почекајте да се појави фотографијата и повлечете лево/десно

Булевар 1ви Мај - Битола - некогаш и денесБулевар 1ви Мај - Битола - поглед кон североисток