Историја на Битола

Најстарите остатоци од животот на човекот во Пелагониската котлина потекнуваат од времето на неолитот, со најстариот претставник Велушко-породинската култура која временски припаѓа кон крајот на раниот неолит.

Коментарите се исклучени на Историја на Битола

Бугарски заробеници во Битола за време на Првата светска војна – Битола некогаш и денес

Бугарски заробеници по заземањето на Битола од страна на силите…

Коментарите се исклучени на Бугарски заробеници во Битола за време на Првата светска војна – Битола некогаш и денес

Руски војници во Битола за време на Првата светска војна – Битола некогаш и денес

Руски војници во Битола оддаваат почит пред споменикот на Александар…

Коментарите се исклучени на Руски војници во Битола за време на Првата светска војна – Битола некогаш и денес

Дел од Пекмез пазар за време на Првата светска војна – Битола некогаш и денес

Околу Саат кулата до средината на 20 век постоел т.н…

Коментарите се исклучени на Дел од Пекмез пазар за време на Првата светска војна – Битола некогаш и денес

End of content

No more pages to load