Цркви и манастири во Битола и околината.

Манастир Св. Илија, Ротино

Св. Илија – манастир во близина на село Ротино

Манастирската црква Св. Илија во ...
Read More
Св. Никола, Ротино

Св. Никола – црква во село Ротино

Црквата Св. Никола во село ...
Read More
sv-gjorgi-magarevo

Св. Ѓорѓи – село Магарево

Во непосредна близина на импозантната ...
Read More
St. Dimitrij Magarevo

Св. Димитриј – село Магарево

Црквата посветена на св. Димитриј ...
Read More
Sv Bogorodica Gjavato

Успение на Пресвета Богородица – Ѓавато

Црквата Успение на Пресвета Богородица ...
Read More
St. Petka church, Malovishte village

Св. Петка, село Маловишта

На стрмните падини во централниот ...
Read More
St. George, Capari, Bitola Municipality, Macedonia

Св. Ѓорѓи село Цапари

Црквата Св.Ѓорѓи во село Цапари ...
Read More
St. Atanasij Capari

Св. Атанасиј село Цапари

Црквата Св. Атанасиј е мала ...
Read More
St. Petka, Capari - Macedonia

Св. Петка – манастир во село Цапари

Манастирскиот комплекс Св. Петка во ...
Read More
Oleveni Bitola Macedonia st george 01

Св. Ѓорѓи село Олевени

Црквата посветена на Св. Ѓорѓи ...
Read More
Bareshani St Merkurie

Манастир Св. Меркурие село Барешани

Манастирот Св. Меркурие е сместен ...
Read More
Bareshani St Dimitrij

Св. Димитриј село Барешани

Црквата посветена на Св. Димитриј ...
Read More
kanino sv petka

Манастир Св. Петка село Канино

Манастирот Св. Петка во близина ...
Read More
Kanino Sv Bogorodica

Св. Богородица село Канино

Црквата Св. Богородица е поставена ...
Read More

Св. Богородица село Граешница

Црква Св. Богородица Пречиста во ...
Read More
Sv Spas Graeshnica - Bitola

Св. Вознесение (Св. Спас) во село Граешница

Црквата Св. Вознесение (Св. Спас) ...
Read More
Dragosh Bitola Macedonia 02

Св. Никола село Драгош

Црквата Св.Никола е подигната во ...
Read More
Dragosh Bitola Macedonia 01

Св. Варвара село Драгош

Dragosh (Драгош) village Црквата Св ...
Read More
Sv. Ilija Dragosh, Bitola, Macedonia

Св. Илија – манастир во близина на село Драгош

Манастир Св. Илија Манастирот Св ...
Read More
sv nedela velushina

Св. Недела село Велушина

Црквата Св. Недела во село ...
Read More

Св. Илија село Велушина

Црквата Св. Илија во село ...
Read More
st george monastery velushina

Манастир Св. Ѓорѓи село Велушина

Манастирот Св. Ѓорѓи е лоциран ...
Read More
uspenie na presveta bogorodica velushina

Успение на Пресвета Богородица село Велушина

Црквата Успение на Пресвета Богородица ...
Read More
098 Sv. Nedela Dihovo Bitola Macedonia

Света Недела село Дихово

Св. Недела е мал храм ...
Read More
St. Dimitrij Dihovo Bitola Macedonia

Св. Димитриј село Дихово

Храмот посветен на Св. Димитриј ...
Read More
Sv. Zlata Meglenska Bitola Macedonia

Св. Злата Мегленска

Црквата Св. Злата Мегленска е ...
Read More
Sv Spas, Brusnik, Bitola, Macedonia

Св. Спас село Брусник

Црквата Св. Спас е сместена ...
Read More
Sv atanasij veliki Smolevo Bitola

Манастир Св. Атанасие – Смолево

Смолево било село на Баба ...
Read More
Sv Nikola Church Lavci village near Bitola

Св. Никола село Лавци

Црквата Св. Никола е главна ...
Read More
St Mary Trnovo, Bitola, Macedonia

Св. Богородица село Трново

Црквата Св. Богородица е сместена ...
Read More
Sv Ilija Lavci, Bitola

Манастир Св. Илија во близина на село Лавци

Манастирот Св. Илија е сместен ...
Read More
Bukovo Monastery – Holy Transfiguration of Christ - near Bitola

Буковски Манастир – Св. Преображение Христово

Буковскиот манастир Св. Преображение Христово ...
Read More
Adventisticka crkva Bitola

Адвентистичка Црква

Адвентистичката црква е сместена во ...
Read More
Sv. Nedela Bitola Macedonia

Црква Св. Недела

Црквата Св. Недела е сместена ...
Read More
Church St Mary Bitola - front view

Св. Богородица – Битола- фото галерија

Црквата Св. Богородица е сместена ...
Read More
St. Archangel Michael Monastery in Bitola Macedonia

Манастир Св. Архангел Михаил

Манастирот Св. Архангел Михаил е ...
Read More
Sv petka Bitola

Св. Параскева (Св.Петка)

Црква Св. Параскева (Св.Петка) Адреса: ...
Read More
Holy Trinity - Russian Church (Света Троица - Руска црква)

Света Троица – Руска црква

Света Троица - Руска црква ...
Read More
Krkardash - 40 Holy Martyrs Church (Кркардаш- Св 40 маченици) - Bitola, Macedonia

Кркардаш – Св. 40 маченици

Кркардаш е позната локација во ...
Read More
St Gabriel the Archangel Church Dovledzik Bitola

Св. Архангел Гаврил – Довлеџик

Црквата Св. Архангел Гаврил е ...
Read More
St. Constantine and Elena Church - Vlach Church Bitola

Св. Константин и Елена – Влашка црква

Црквата Св. Константин и Елена ...
Read More
Sv Naum Bitola

Црква Св. Наум

Адреса: Христо Христов 15, 7000 ...
Read More
Sv Blagovestenie Lavchanski pat Bitola

Св. Благовештение

Црквата Св. Благовештение е новоизградена ...
Read More
Sv Pantelejmon Bitola

Св. Пантелејмон

Црквата Св. Пантелејмон е сместена ...
Read More
Catholic Church - Sacred Heart of Jesus Bitola

Католичка Црква – Пресвето Срце Исусово

Црквата Пресвето Срце Исусово или ...
Read More
Св. Димитриј, Битола

Св. Димитриј – Битола

Црквата Св. Димитриј е подигната ...
Read More
St. Dimitrij, Brusnik, Bitola, Macedonia

Св. Димитриј село Брусник

Св. Димитриј село Брусник Храмот ...
Read More
St. Iliya Krklino, Bitola Municipality, Macedonia

Св. Илија – манастир село Крклино

Манастирот Св. Илија е сместен ...
Read More
Holy Trinity church - Bukovski Livadi

Св. Троица – Буковски Ливади

Храмот Св. Троица во населбата ...
Read More
St. Nikola (Св. Никола) village Bukovo

Св. Никола село Буково

Црквата Св. Никола е голема ...
Read More
St. Mary church (Св. Богородица) in village Bukovo

Св. Богородица село Буково

Црквата Св. Богородица е сместена ...
Read More
Св. Димитриј село Буково

Св. Димитриј село Буково

Во село Буково и неговата ...
Read More
St. Petka (Св. Петка) village Gorno Oreovo

Св. Петка село Горно Ореово

Црквата Св. Петка во село ...
Read More