Село Дихово – одлична дестинација за одмор и релаксација

Kapejnci na Dragor, Dihovo, Bitola

Село Дихово е сместено на падините на Баба Планина во Општина Битола, на 7 километри од центар на Битола.

Низ селото минува реката Драгор, што го прави одлична дестинација за одмор и релаксација и една од главните дестинации на битолчани во жешките летни денови.

Old swimming pool - Dihovo village, Bitola, Macedonia

Прекрасните капеници покрај реката, чистиот пелистерски воздух и богатото ултурно и историско наследство, го прават село Дихово една од најинтересните туристички дестинации во Македонија.

Dragor River - Dihovo village, Bitola, Macedonia

Во селото се наоѓаат црквите Св. Димитриј од 1830 година и Света Недела.

St. Dimitrij church in Dihovo Bitola Macedonia

Sv. Nedela Dihovo Bitola Macedonia
Близината до Битола од една страна и националниот парк Пелистер, од друга, го прават ова село одлично место за неколкудневен релаксиран одмор.

Пчеларник БН

При Вашата посета на село Дихово, не смеете да го пропуштите Пчеларникот БН кој Ви нуди еколошки чиста и здрава храна која ќе имате можност да ја дегустирате во традиционален амбиент. Покрај производството на мед, особено интересни се презентациите на пчеларите Благој и Нацо Јовчевски. (Повеќе информации Пчеларник БН… )

Сместување во Дихово:


Booking.com

Локација

 

 

Фото галерија

Фото галерија

Dihovo, Bitola, Macedonia - pool

Dihovo, Bitola, Macedonia - Spring - Dihovski Livadi

 

Pelister - view from Dihovo village, Bitola, Macedonia

 

 

Dragor River - Dihovo village, Bitola, Macedonia

 

Dragor River - Dihovo village, Bitola, Macedonia

 

Pelister - view from Dihovo village, Bitola, Macedonia
Kapini - Dihovo, Bitola, Macedonia
Dragor River - Dihovo village, Bitola, Macedonia
Dragor River - Dihovo village, Bitola, Macedonia
Dragor River - Dihovo village, Bitola, Macedonia
Dragor River - Dihovo village, Bitola, Macedonia
Dragor River - Dihovo village, Bitola, Macedonia
Mountain track - Dihovo village, Bitola, Macedonia
Mountain track - Dihovo village, Bitola, Macedonia
Mountain track - Dihovo village, Bitola, Macedonia
Mountain track - Dihovo village, Bitola, Macedonia
Old swimming pool - Dihovo village, Bitola, Macedonia
Traditional architecture - Dihovo vilage, Bitola, Macedonia
Spring - Dihovo vilage, Bitola, Macedonia
Traditional architecture - Dihovo vilage, Bitola, Macedonia
Traditional architecture - Dihovo vilage, Bitola, Macedonia
Traditional architecture - Dihovo vilage, Bitola, Macedonia
St Dimitrij church - Dihovo vilage, Bitola, Macedonia
St Dimitrij church - Dihovo vilage, Bitola, Macedonia
St Dimitrij church - Dihovo vilage, Bitola, Macedonia
St Dimitrij church - Dihovo village, Bitola, Macedonia
St Dimitrij church - Dihovo village, Bitola, Macedonia
St Dimitrij church - Dihovo village, Bitola, Macedonia
Trendafil, Dihovo, Bitola
Traditional architecture - Dihovo vilage, Bitola, Macedonia
Dihovo village, Bitola, Macedonia
Dihovo village, Bitola, Macedonia
Spring - Dihovo vilage, Bitola, Macedonia
Traditional architecture - Dihovo vilage, Bitola, Macedonia
Holy Sunday church - Dihovo village, Bitola, Macedonia
Holy Sunday church - Dihovo village, Bitola, Macedonia

 

Holy Sunday church - Dihovo village, Bitola, Macedonia

 

Dihovo village, Bitola, Macedonia

 

Traditional architecture - Dihovo vilage, Bitola, Macedonia

 

Traditional architecture - Dihovo vilage, Bitola, Macedonia

 

Dihovo village, Bitola, Macedonia

 

Dihovo village, Bitola, Macedonia

 

Dihovo village, Bitola, Macedonia

 

Dihovo village, Bitola, Macedonia

 

Dihovo village, Bitola, Macedonia

 

Dihovo village, Bitola, Macedonia
Dihovo village, Bitola, Macedonia

 

Traditional architecture - Dihovo vilage, Bitola, Macedonia

 

Spring - Dihovo vilage, Bitola, Macedonia

 

Traditional architecture - Dihovo vilage, Bitola, Macedonia

 

Traditional architecture - Dihovo vilage, Bitola, Macedonia

 

Traditional architecture - Dihovo vilage, Bitola, Macedonia

 

Traditional architecture - Dihovo vilage, Bitola, Macedonia