Братин Дол – Вештачка акумулација – фото галерија

Вештачката акумулација Братин Дол се наоѓа веднаш до мото стазата и е една од омилените попатни станици на велосипедистите и планинарите кои рекреираат на овој дел од Општина Битола.

Коментарите се исклучени на Братин Дол – Вештачка акумулација – фото галерија

Вистински Вир село Цапари – вистинско место за разладување во летниот период

Цапари е планинско село оддалечено 15 км од Битола, на падините на Баба Планина на надморска висина од 1.010 метри. Цапарски или Вистински вир е сместен во горниот дел од селото и до негова близина води тесен асфалтен пат, по што се продолжува пеш околу 200 м.

Коментарите се исклучени на Вистински Вир село Цапари – вистинско место за разладување во летниот период

Стрежевско Езеро

Стрежевско Езеро е вештачко езеро кое се наоѓа на средниот…

Коментарите се исклучени на Стрежевско Езеро

Река Драгор

Реката Драгор настанува од повеќе мали реки и тоа од…

Коментарите се исклучени на Река Драгор

End of content

No more pages to load