Home Tags Меморијален туризам

Tag: Меморијален туризам

Музеј Битола

0
НУ Завод и музеј Битола е сместен во објектот „Стара касарна“, кој воедно е и регистриран споменик на културата.

Српски воени гробишта

0
Во Српските воени гробишта во Битола собрани се посмртни останки на голем број војници загинати во борбите за освојување на Битола. На ова боиште...

Германски воени гробишта

0
За време на Првата светска војна, на подрачјето на Македонскиот фронт, германската војска имала околу 30.000 војници и офицери, дел од кои загинале и...

Француски воени гробишта

0
Француските воени гробишта во Битола (Bitola Cimetière Militaire Français) се подигнати од страна на Франција во спомен на паднатите француски војници на Македонскиот фронт...