„Повелете во Битола“ – документарен филм – 1988 g

Home„Повелете во Битола“ - документарен филм - 1988 g

– Нарачател – Туристички сојуз Битола 1987/88 г
– За нарачателот: Панајоти Литовски
– Продуцент – Панде Димитровски (тогаш вработен во Туристички сојуз – маркетинг)
– Текстот го читаше: Ружа Карајанова – Стојановиќ
– Инж. Екипа: Васил Проески, Стевче Митревски, Драги Миновски, Златко Ставревски
– Монтажа: Алексо Боневски
– Музичка илустрација: Николче Терзиевски
– Сценарио и режија – Никола Талевски
– Емитувано на Телевизија Скопје (Македонска Радио Телевизија) 1988 г

Пролетно утро во Битола – 25.03.2019 – Фото галерија

Пролетно утро во Битола Сончевото пролетно утро во месец март го намами нашиот фотограф на прошетка низ Битола. Расцветаните дрвја беа мотив плус, особено магнолиите...

Булевар 1ви мај 1917 / 2017 – некогаш и денес

0
Булевар 1ви мај 1917 / 2017 - некогаш и денес. Битола за време на Првата светска војна и денес. Почекајте фотографиите да се прикажат и...
Sv petka Bitola

Св. Параскева (Св.Петка)

Sv Naum Bitola

Црква Св. Наум