Австриски конзулат Битола

HomeКонзулати во БитолаАвстриски конзулат Битола

Почесен конзулат на Австрија во Битола

  • Датум на отворање: 14.06.2015
  • Адреса: Климент Охридски бр. 35/3, 7000 Битола
  • Телефон: +389 076 / 395- 041
  • ilieva.valentina@yahoo.at
  • Конзул: д-р Валентина Илиева

Брусник – село во Општина Битола

Brusnik is a village in the Municipality of Bitola, located 5 km from Bitola city center. According to the legend, Brusnik was formed from the families of the neighboring villages Lavci and Dihovo.

Св. Никола село Драгош

0
Црквата Св.Никола е подигната во средината на XIX век, на западната страна на село Драгош, на 400 метри од центарот на селото. Во црковниот двор...