Руски конзулат во Битола

HomeКонзулати во БитолаРуски конзулат во Битола

Почесен конзулат на Руската Федерација во Битола

  • Датум на отворање: 29.05.2002
  • Адреса: Широк Сокак бр.28, 7000 Битола
  • Телефон: +389 47 254 138
  • Конзул: Сергеј Самсоненко
- Advertisment -

Св. Илија – манастир во близина на село Драгош

0
Манастирот Св. Илија во село Драгош е градба од поново време, обновен врз темелите на старата црква. Самиот манастир има интересна местоположба, и се наоѓа на самата граница со Р. Грција, при што со јужниот ограден ѕид, речиси го допира граничниот камен.
Sv petka Bitola

Св. Параскева (Св.Петка)