Св. Ѓорѓи село Олевени

Home Цркви и манастири Св. Ѓорѓи село Олевени

Црквата посветена на Св. Ѓорѓи е најстара црква во село Олевени. Поставена на еден рид, оваа црква доминира над поголемиот дел од селото. Се претпоставува дека е изградена во почетокот на 19 век.

Oleveni Bitola Macedonia st george 02

Битола – фото галерија

0

Bitola Photo gallery - Constantly updated with new photos so don’t forget to visit us again. Just scroll down to the bottom to see the new photos.

Св. Илија село Велушина